Categories

  • Χωρίς κατηγορίες

Most Popular

Most Viewed

Ο ξεχωριστός κύριος Μαρτίνς

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο boxtobox για τις εντυπώσεις του από τη συνάντηση με τον κόουτς του Ολυμπιακού και θυμάται κάτι που του έλεγε ο πατέρας του.

 

Βγάλτε από το μυαλό σας τις συνηθισμένες εικόνες που έχετε από τον Πέδρο Μαρτίνς. Μην σκέφτεστε το άσπρο πουκάμισο με το οποίο συνήθως δίνει εντολές στους παίκτες κατά την διάρκεια των αγώνων. Ούτε τη στιγμή που κάνει δηλώσεις, είτε μετά το τέλος των ματς, είτε σε κάποια συνέντευξη Τύπου.

Διαγράψτε τις! Και κάντε το για να μπορέσουμε πιο εύκολα να σας… βάλουμε σε κάποιο από τα τραπέζια που καθόντουσαν οι εκπρόσωποι του Τύπου, το μεσημέρι του Τρίτης στο εστιατόριο του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Περίπου 30 δημοσιογράφοι αποδέχθηκαν την πρόκληση της ΠΑΕ, μέσω του γραφείου Τύπου, για ένα γεύμα στο σπίτι του Ολυμπιακού. Και ο διευθυντής επικοινωνίας Νίκος Γαβαλάς είχε φροντίσει στο τραπέζι να βρίσκεται και ο Πέδρο Μαρτίνς…

Ζήσαμε λοιπόν, για περισσότερο από τρεις ώρες τον Πορτογάλο τεχνικό. Μακρυά από το άγχος των αγώνων, των κρίσιμων αποφάσεων, των σημαντικών υποχρεώσεων, της καθημερινότητας. Τί είδαμε λοιπόν από τον Πέδρο Μαρτίνς;

Πρώτα απ’ όλα έναν άνθρωπο ευχάριστο, χαμογελαστό, με ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ. Επαγγελματία με όλη την σημασία της λέξης, χωρίς το παραμικρό κόμπλεξ και απέδειξε το πόσο σέβεται το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή. Ο Μαρτίνς με το που έφτασε στην αίθουσα της εκδήλωσης χαιρέτισε δια χειραψίας και με αληθινό χαμόγελο, έναν έναν τους εκπροσώπους του Τύπου και μετά από λίγο κάθισε απέναντι τους, έτοιμος να απαντήσει σε αμέτρητες ερωτήσεις. Η υπομονή που λέγαμε προηγουμένως…

Γέλασε δυνατά και χτύπησε το ξύλο του τραπεζιού (!), όταν χαριτολογώντας κάποιος συνάδελφος του είπε «να βρισκόμαστε όλοι εδώ και στο τέλος τη σεζόν», ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι άνθρωπος που λειτουργεί με το συναίσθημα. Έδειξε την καρδιά του όταν του υπενθύμισαν την πρόταση από τη Σαουδική Αραβία που είχε και απάντησε όπως αισθάνονταν (σ.σ.: αύριο θα διαβάσετε τις απαντήσεις για όλα).

Εξήγησε τους λόγους που «κόπηκαν» παίκτες από την λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, μίλησε για τις θέσεις που θα χρησιμοποιήσει τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Ολυμπιακός σε όλα τα θέματα, για τους στόχους της ομάδας, για το ποδόσφαιρο το οποίο θέλει να παρουσιάσει στον κόσμο.

Μίλησε για συστήματα, για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Λίβερπουλ, για άλλους Πορτογάλους τεχνικούς, απάντησε χωρίς να κομπιάσει σε όλα τα ερωτήματα. Και όλα αυτά με το χαμόγελο στο στόμα. Κι όπως έλεγε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, «άνθρωπο που γελά μέσα από την ψυχή του, να μην τον φοβάσαι»…

 

***Το πλήρες κείμενο των όσων είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού θα δημοσιευτεί αύριο σε όλα τα ΜΜΕ, φυσικά και στο boxtobox.