Categories

  • Χωρίς κατηγορίες

Most Popular

Most Viewed

Αντί ευχών για τον Ολυμπιακό, πράξεις

Το μήνυμα του Μαρινάκη και η υποχρέωση όλων για τη μεγάλη επιστροφή.

 

Έχει γενέθλια ο Ολυμπιακός σήμερα. Πλημμύρισε ο τόπος από ευχές. Συνηθίζεται. Όσο μεγαλώνεις ωστόσο αρχίζεις και διακρίνεις τις ευχές που βγαίνουν από τις καρδιές κι εκείνες που ξεπηδούν απλά από τα στόματα. Στις εποχές της εκτόξευσης χρήσης των κοινωνικών δικτύων η κατάσταση έγινε χειρότερη. Γίνεσαι μέρος ενός μαζικού tag με ανθρώπους που δεν έχεις καμία σχέση, ίσως να αγνοείς την ύπαρξή τους, και δέχεσαι από το ίδιο, κοινό, άτομο μια κλισέ ευχή.

 

Μπορεί να σας φανεί υπερβολικό ή μίζερο αλλά προτιμώ να μη μου ευχηθεί κάποιος από το να με βάλει στο… τσουβάλι και να βγάλει την «υποχρέωση». Δεν είναι υποχρέωση η ευχή, αν την αισθάνεσαι, πες τη. Αν όχι, (πρέπει) να εκτιμηθεί η ειλικρίνειά / αδιαφορία σου. Το «βαρύναμε» πρωί πρωί αλλά πήραμε και αφορμές από τα γενέθλια του Ολυμπιακού.

Προσωπικά λοιπόν δεν θα ευχηθώ στον Ολυμπιακό. Και δεν θα ευχηθώ γιατί όσο κι αν ευχηθώ εγώ, εσύ ή ο άλλος, για να πάει καλά η ομάδα πρέπει να φροντίσουν εκείνοι που πρέπει. Αντί ευχής λοιπόν η επιθυμία να δω, αρχής γενομένης από σήμερα κιόλας, απ’ όλους όσοι τον αγαπούν, τον νοιάζονται ή απλά εργάζονται γι’ αυτόν, έργα ώστε να μην υπάρξουν άλλα γενέθλια με άδεια χέρια. Ναι, το ξέρω, ο πρώτος είμαι που το λέω, είναι αδύνατο να τα κατακτάς εσύ όλα. Ρόδα είναι και γυρίζει. Κάνει κύκλους η ζωή. Θες δε θες θα κάνεις κι εσύ. Θα βρεθείς στα πάνω σου, αναπόφευκτα θα υπάρξεις και στα χαμηλά.

Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι ακόμα και στα δύσκολα δεν θα πρέπει εσύ να προσπαθείς να κάνεις το σωστό. Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραδίνεσαι. Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Τη διαφορά της η μεγάλη ομάδα, ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη κι ας πληγώνει αυτό τους άλλους, την κάνει και με τον τρόπο που αντιδρά στις αποτυχίες της. Προσωπικά δεν κρίνω αποτυχημένη τη φετινή σεζόν. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός δα από την περυσινή για να ξεχάσω που βρίσκονταν η ποδοσφαιρική ομάδα. Στο δικό μου μυαλό η σεζόν είναι θετική. Επιστρέφει στην κανονικότητά της. Κανονικός προπονητής και κανονικό ποδόσφαιρο.

Ψεγάδια προφανώς υπάρχουν. Αν δεν υπήρχαν τα χέρια δεν θα ήταν άδεια από τίτλους. Όμως, έχουν γίνει μεγάλα βήματα εμπρός και μένει να γίνουν τα τελικά στο φινάλε της σεζόν ώστε τα 95α γενέθλια να συνδυαστούν με έναν ακόμα τίτλο πρωταθλητή και μια ακόμη τουλάχιστον αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη. Αντί ευχών λοιπόν, πράξεις (σ.σ.: το χθεσινό μήνυμα του πιο αρμόδιου, του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο οποίο υποσχέθηκε να δίνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του τα πάντα καθημερινά, είναι προς την κατεύθυνση του σημερινού blog) ώστε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να δίνει περισσότερες αφορμές για χαρά και λιγότερες για προβληματισμό στον κόσμο του.

 

ΥΓ: Η μοναδική ευχή που θέλω να κάνω σήμερα είναι η εξής: όλοι όσοι είμαστε στην παρέα του boxtobox.gr (εμείς κι εσείς δηλαδή) να είμαστε «εδώ» και να τα λέμε και του χρόνου. Και αυτή η τόση δα ιντερνετική γωνιά να έχει μεγαλώσει τόσο ώστε να αισθάνεστε κι εσείς περήφανοι που βοηθήσατε το «βρέφος» να μπουσουλήσει και εν τέλει να μπορέσει να τρέξει.